Vore mysigt med en kattunge

När man är hemma mycket, är sjuk och inte mår bra, så känns det bra att ha någon form av sällskap. Att umgås med andra människor när jag inte mår bra, det fungerar inte. Hade ett tag tankar på att skaffa en hund. Men grejen med en hund är ju att den måste man gå ut med, i ur och skur. Det orkar man inte alltid kanske då man inte mår bra. Då föll tankarna på att kanske skaffa en katt. De är ju mysiga att ha i knäet, i soffan, i sängen.

Välja ras

Det finns ju en massa olika raser när det gäller katter. Raskatter är ofta avlade för att ha vissa egenskaper. Men en bondkatt kan vara minst lika mysig. Jag vet inte vad som skulle passa mig. Raskatter kostar ju ofta en hel del mer än vad bondkatter gör så att säga.

Det man kan göra, är ju att ta hand om en hemlös katt. Det finns ju katthem att vända sig till. 

Ha rätt saker hemma

Om man skaffar en katt så måste man även skaffa lite andra saker. Bland annat är det bra att teckna en kattförsäkring. På husdjursrevyn kan man jämföra olika. Sedan ska katten ha mat, matskål, vattenskål, kattlåda, kattsand, leksaker, klösbräda eller klätterställning. Samt massa mer saker.

Jag tror jag ska läsa på lite mer vad det innebär att skaffa en katt och sedan kanske börja kolla runt efter en alldeles egen.

3 Nov 2020