Vara ute i naturen kan boosta välmåendet

skogen

Att tillbringa tid ute i naturen kan göra gott för välmåendet. Det spelar ingen roll vad man gör ute i naturen, om man är i skogen, eller på andra platser i naturen. Ett tips är sätta upp en åtelkamera, för att kika på djur. Det är som en övervakningskamera utomhus, fast för djur. Att vara ute i naturen ger oss mer positiva känslor. Vi känner ss lyckligare och kan slappna av. Forskning visar att kontakt med naturen ökar mängden positiva känslor hos oss i och med dess effekt på vår hälsa och kognitiva förmåga.

Många bra effekter

Tid i naturen ger oss även tillbaka energi och sänker stressnivåerna. Det ger även effekt på så vis att det minskar mental trötthet.  Kontakt med naturen kan stärka ditt sinne och dina tankar med. En forskning säger det att en vistelse i naturen kan förbättra fokus och koncentrationen. Då du kan fokusera är dina tankar är klarare och du agerar också smartare.

Sedan så har forskning visat att människor som bor nära naturen är mer sannolika att ha en hälsosam och aktiv och livsstil. Det sägs även att man kan leva ett längre liv ifall du spenderar tid i naturen. 

Det är ju inte alla som har nära till en egen skog, men många städer har i alla fall parker och även det kan fungera. Så vill du boosta ditt välmående, se till att ta dig ut i naturen, på något sätt i alla fall. 

14 Oct 2019