Vad varje kvinna bör ha i sin sminkväska

En kvinnas sminkväska kan vara hennes bästa vän ibland. Det är ju helt upp till dig, vad du tycker det ska finnas i den, men tänkte ge tips på ett par prylar som du kan komma långt med. Det för att kunna göra bra basmakeup så väl som lite festligare sminkning. 

Alla sminkväskor bör innehålla en bra foundation. Om du har en flytande foundation eller har hud som lätt blir glansig bör du även komplettera med ett puder, annars klarar du dig utmärkt med en mineralfoundation.

Ha även en concealer och då en sort som fungerar för dina behov. Är det för att  täcka mörka ringar under ögonen bör du välja en lite tunnare concealer i en ton nyans som är snäppet ljusare än din hud.

Det är även bra att ha en bronzer. Ta en nyans som ligger nära din egen då du är solbränd. Sedan kan du även satsa på en bra rouge. 

Fler bra sminkprylar

Ett par olika ögonskuggor är även det ett måste. Det kan vara smart att satsa på en ögonskuggepalett. De har allt från vå till tiotals ögonskuggor i.

Sedan är det även bra att ha en eyeliner, eftersom att du med en sådan kan dramatiskt ändra din sminklook. 

En bra mascara är även det ett måste. På skonhetsguiden kan du jämföra olika för att hitta den som passar dig bäst.

Satsa även på ett läppglasn samt ett läppstift. Sen, utöver alla sminkprodukter, satsa även på bra sminkkborstar och annat för att kunna applicera ditt smink på ett bra sätt.

1 Nov 2020