Sova är viktigt om man är sjuk

Om man är lite krasslig så är det viktigt att sova bra. Kroppen vill ha vila och få möjlighet att återhämta sig för att blir frisk. Jag hörde en bekant som berättade för mig om sin kroniska sjukdom. Hon visste att hon aldrig kommer att bli bra från det hon nu lider av, vilket öde! Hon är inte ens 50 år fyllda och ändå vet hon redan nu att den sjukdom hon har idag, kommer att bli hennes död. Trots det har hon levt ett så "normalt" liv som det bara varit möjligt. En insikt hon hade kommit fram till, var att hon hela tiden kämpat emot sin kropp, som om hon var arg på sin egen kropp. Inte förrän hon bestämt sig för att kämpa MED sin kropp (mot sjukdomen) kunde hon – hör och häpna – bli frisk, trots att läkarna sagt till henne att hon aldrig skulle bli frisk igen. Det var ett under, och det startade med att hon kämpade med sin kropp mot sjukdomen och inte emot den.

Kämpa med din kropp – vila!

Det har blivit som ett livsmotto för mig, kämpa MED min kropp mot sjukdomarna. Jag har ju bara en kropp, ett liv, och ska vara snäll mot mig själv. Hoppas du förstår vad jag menar. Många struntar i sin kropp, och förväntar sig att den ska fungera som en klocka, som bara går och går. Många låter kroppen ta mycket stryk, de äter skräpmat, de låter den inte vila, de tränar inte och så vidare.

Rätt säng är en bra början

Jag har bestämt mig för att bli snäll mot min kropp. Och en sak som jag har gjort för att bli snällare mot min kropp är: tada – jag har köpt en ny säng! Det är en ny sorts säng som formar sig efter min kropp för att avlasta den, för att mina muskler ska slippa jobba när jag sover. Vilken skillnad det har inneburit för mig – äntligen sover jag gott om nätterna – och det viktigaste: jag är snäll mot min egen kropp. Bli det du med!

7 May 2017