Saker du kan göra för andra – som även får dig att må bättre

Något som är bra, det att skänka pengar till välgörenhet eller att ställa upp för en person som har det svårt. När vi gör det, så mår andra bättre, men även vi, som hjälper, vi ökar vårt välbefinnande. Man kan alltså må bättre av att göra saker för andra. Enligt Greater Good Science Center vid Berkeley-universitetet i Kalifornien så är det som så att när vi hjälper andra så är det bra för dels vår hälsa dels vårt sociala liv.

Saker att göra för andra

Det finns en massa bra saker du kan göra för andra. Du kan ge presenter, eller så kan du ge blod. Om du blir blodgivare så kan du hjälpa många andra. När du får sms att ditt blod använts så kan du känna dig nöjd med att ha hjälpt någon. En annan sak att göra är att skänka pengar till välgörenhet. Eller handla på ställen som skänker delar av vinsten till välgörenhet. Ett sådant företag hittar du på www.fitlinevalgorenhet.se. Du kan även jobba ideellt. Hjälpa till att svara i telefon på BRIS eller vara stöd på en kvinnojour till exempel. 

Andra saker du kan göra är att stötta dina vänner, köpa kaffe till en hemlös eller hjälpa till i ett soppkök. 

Sedan finns det enklare sätt att skänka på, som när du ringer nummer till olika välgörenhetsgalor och evenemang. Då går en viss summa till specifika ändamål. Alla kan göra något, det gör skillnad!

26 Dec 2019