Mår kroppen bra så mår själen bra

Att må bra, gäller oftast både kropp och själ. De hänger liksom samman på något vis. Fysisk aktivitet har ofta en riktigt bra påverkan på hur man mår psykiskt. Brist på fysisk aktivitet kan leda till att man blir lite deppig eller att man sover dåligt. Det handlar inte om att man behöver bli värsta atleten, utan det handlar om att komma ut och röra på kroppen. Även om man kanske känner sig nedstämd eller inte mår bra, så kan det alltså göra gott att komma ut lite, om än så bara en kort promenad.

Hitta det du gillar att göra

Att göra saker man inte gillar, det håller inte i längden. Idag finns det en massa olika motionsformer så det är rätt så lätt att hitta något som är kul som man vill fortsätta med. Det kan vara ridning, dansa, fäktning, simma, gymmet, fotboll eller ja vad som helst. Om du blir mycket aktiv, testa gärna då tillskott, läs mer här.

Utöver att röra på sig och att hitta aktiviteter man gillar att göra är det bra att även ha en relativt bra kost samt att försöka få den sömnen man behöver. Men även det hänger samman. Rör du på dig mycket så är det ofta lättare att snabbt somna och få den sömn du behöver. Äta rätt handlar om att inte stoppa i dig en massa onyttigt till vardags och tränar du så kommer din kropp hellre vilja ha rejäl mat än skräp.

23 Feb 2021