Må bra i naturen

Något som ger en massa hälsoeffekter, det är att komma nära naturen. Det är ju så att både kroppen och knoppen, den mår bra av att vara ute i skog och mark. Det har gjorts en del studier som visar på att de flesta människor, de sitter ner i 7-8 timmar per dag. Det gör att man i längden påverkas på olika sätt som att få sämre kondition och sämre blodcirkulation. Det finns även forskning som påvisar att många av oss stressar mer och sover mindre. Mycket tack vare att man ständigt är uppkopplad på nätet.

Friluftsliv på olika sätt kan vara ett sätt att bryta detta att bara sitta inne vid datorn eller tvn. Om du har barn, då kan du ta med dem till en naturpark signerad Cado Aqua

Njut mer av naturen

Det är inte fel att njuta mer av naturen, skogen och allt som finns där. Så här säger Folkhälsomyndigheten:

“Att vara ute i naturen kan till exempel medföra minskad stress, stärka kognitiv förmåga, förbättra psykisk hälsa, främja fysisk aktivitet och underlätta social interaktion. Vissa forskare menar till och med att vi skulle bli lyckligare och känna större livskraft om vi fick en starkare koppling till naturen.”

I vår stressade vardag kan det kanske vara svårt att hitta den tid vi behöver för att ta hand om oss på bra sätt. Men det räcker att gå ut, så kommer du att bara efter 15 minuter börja varva ner. 

23 Aug 2022