Julstressar du?

På film och i serier, så ser det alltid så mysigt och rofyllt ut detta med att ordna inför julen. I realiteten så är det många av oss som känner av en stor press och stress. Inte minst ekonomiskt! Det är ju ofta denna tid på året som det går åt mest pengar. Det eftersom man ska köpa en massa julklappar, julmat, pynt och så vidare. Det hade inte vart fel ha en egen revisor, läs mer här. Men som privatperson får man försöka ha bra koll själv. Ett smart sätt att minska din ekonomiska stress en hel del är att du sätter upp en budget. Sätt ett tak på vad julen får kosta totalt.

Låt oss säga att du har max 8 000 kr att röra dig med i december. Fördela då dessa pengar på saker som mat, dryck, julklappar, nöjen, transporter till nära och kära, dekorationer med mera. Sen är det upp till dig hur mycket pengar på varje post du vill lägga.

Var ute i god tid

Det är rätt smart att se till att vara ute i god tid. Julklappar kan du försöka att handla på dig redan under året, så att inte alla inköp hamnar i december månad. Sedan, ska du laga massa mat och sånt, så kan du även där förbereda och frysa in en del, som till exempelvis köttbullar, kakor med mera. Sätt gärna ett datum då allt ska vara klart, så att du även hinner njuta av julen!

19 Nov 2021