Hur har du det med hälsan?

Nu är det snart nytt år och de flesta av oss har ätit en massa gott i jul. Kanske du känner att det är dags att ta tag i din hälsa nästa år? Att vara lite mer hälsosam? Det du kan börja med, det ärr att kolla upp hur du mår. Det genom att göra en hälsokontroll. Det kan du hitta via hälsokontrollen.nu. Det kan vara bra att göra en hälsokontroll lite då och då, oftare när du blir äldre.

Ändra livsstil

Det är många som vid nyår kommer att ge löften som att sluta röka, äta hälsosammare, börja träna och så vidare. Det bästa är att ta en förändring i taget och göra det till en hållbar lösning. Det är inte en quickfix du ska satsa på, utan det är bättre att sakta men säkert göra en bra förändring av livsstilen. Just att äta rätt och röra på sig mer, det är bra saker att satsa på. Men du kan ju fortfarande ha dagar då du får äta vad du vill, eller dagar att ligga på soffan.

Ta hand om din hälsa

Även om du blir mer hälsosam så kan du drabbas av olika sjukdomar. Det är just därför det är bra att gå på en hälsokontroll lite då och då, så att du vet vad som händer och sker i kroppen. För det är inte alltid som det märks eller syns!

28 Dec 2021