Har du tappat en tand?

Att tappa tänder som barn, det är helt naturligt. Det är ju så att de första tänderna, mjölktänderna, de ska tappas, för att bytas ut mot de permanenta tänderna. Men, om man har fått alla sina permanenta tänder, då är det inte meningen att de ska tappas. Dock kan detta ändå ske. Det kan vara att man råkat ut för en olycka, som ett slag mot munnen, så att en eller flera tänder blir lösa eller slåtts ut. Det kan även vara så att man har drabbats av en tandlossningssjukdom. Det man kan göra då, det är att få ett tandimplantat Stockholm. Man ersätter då den förlorade tanden med en slags fejktand. 

Vad innebär det att få ett tandimplantat?

Om man förlorar en eller ett par tänder så är det vanligt att man ersätter dem med tandimplantat. Det är då en konstgjord tand i titan och porslin. Man sätter fast en slags skruv i titan i käken. När det läkt, så kan man sedan skruva på en tand i porslin. Det ger ett naturligt reultat och det påminner om den ursprungliga tanden. 

Om du drabbats av tandlossning

Är det så att du drabbats av en tandlossningssjukdom så är det bra att få en behandling av din tandläkare. I vissa fall kan man få det att stanna av. Det gäller att få dina tänder att må bra, så se till att regelbundet besöka tandhygienisten samt din tandläkare för att upptäcka problem i tid.

14 Apr 2021