Gäller att ta hand om sina tänder

En viktig del av vår kropp det är våra tänder och mun. Allt för många är det som missköter sina tänder och det kan leda till sjukdomar, hål och annat. Det är inte bra, utan det är ett måste att ha en god tandvård. Att borsta tänderna minst två gånger per dag, använda tandtråd, munskölj och att regelbundet gå till tandläkaren är något alla borde se till att göra!

Du vill inte drabbas av tandlossning!

En sjukdom man kan få på sina tänder, det är tandlossning. Det är även kallat parodontit. Detta kan man drabbas av genom att man inte har gjort rent tänderna regelbundet, men det kan även bero på andra saker. Det som sker är att du får en inflammation i tandköttet. Detta kan sprida sig och angriper rothinnan och käkbenet. Det är då tillståndet kallas för tandlossning. Stress och rökning påverkar med. Tandlossning är en folksjukdom och man räknar med att nästan varannan vuxen drabbas. Ser man dock till att sköta sina tänder och har en god tandvård så minskar man risken att drabbas. 

Få hjälp med tandvård

Man kan gå till en tandhygienist för att få råd och hjälp med hur man på bästa sätt ska sköta sina tänder. Det är inte fel att lära sig det, även om du tror att du kan. Många borstar faktiskt sina tänder helt fel! Så se till att lära dig hur man ska göra och sköt om dina tänder!

8 Nov 2018