Fler behöver kunna använda en hjärtstartare

En sak som jag hoppas att jag aldrig drabbas av, det är plötsligt hjärtstopp. Det kan så plötsligt ta slut, livet menar jag. Särskilt om man får hjärtstopp och ingen i ens närhet kan hlr eller använda en hjärtstartare. Jag läste någonstans att det varje år är 10 000 personer som drabbas och av dem är det bara 500 personer som överlever! Det är ju hemskt att det ska vara en sådan låg siffra. Det går att öka denna siffra, genom större kunskaper och att man placerar ut fler hjärtstartare. Om en person drabbas av plötsligt hjärtstopp så är det de första minuterna som är som mest kritiska. Hjärtat flimrar istället för att pumpa blod till kroppen och till hjärnan. Med hjälp av hlr samt en hjärtstartare kan man få personen som drabbas att överleva. 

Köp en hjärtstartare!

Min vän, som numera även är företagare, har köpt en hjärtstartare på hearty.se. Det kan du med göra! På Hearty.se hittar du hjärtstartare och tillbehör. Elia Malmsten och Klas Granström heter de två personer som startade detta företag. De vill att alla ska kunna ha tillgång till att köpa hjärtstartare.

Det är bra att öka medvetenheten hos alla att plötsligt hjärtstopp faktiskt kan drabba vem som helst, till och med dig! Samt att man utan hjälpmedel faktiskt riskerar dö! På så vis kanske man kan påverka att det fler hjärtstartare placeras ut runt om i hela Sverige! Sedan bör det finnas kurser och utbildningar så att fler lär sig använda dem samt att de ska våga göra det,

 

 

21 Mar 2017