Få till bra städrutiner

Det här med städning, det är ju så att antingen är det ett ont måste eller så gillar man att städa. Jag som ofta har perioder där jag inte orkar att göra nåt, kan känna att ibland behövs det hjälp i form av ett städföretag. Läs mer här om ett sådant. Sedan så kan man ju städa själv, allt behöver inte göras jämt. En del saker bör städas dagligen men andra saker kan göras en gång per vecka eller en gång per månad. 

Dagligen bör man göra rent i köket, så att man orkar diskbänken, spisen och andra eventuella områden där man lagar mat.

Bör städas varje vecka

Det som behöver städning en gång per vecka är badrummet, toaletten samt att man ser till att dammsuga golv, mattor och soffan. Sedan städa av köket mer ordentligt. 

Bör städas varje månad

En lite grundligare hemstädning kan man göra en gång per vecka. Då kan man tvätta eller piska mattor, göra rent inuti kylskåpet och ugnen. Torka skåp och lådor med mera. Sedan damma av överallt och även rengöra köksfläkten.

En kaffebryggare bör rengöras minst en gång i månaden. Det kommer ge mycket bättre smak på kaffet.

Bör rengöras ett par gånger om året

Ett par gånger om året bör man städa det som i gamla dagar gjordes på den traditionella vår- och höststädningen. Då är det inne i skåp med mera som kan kan städa, tvätta täcken, kuddar, bäddmadrasser, göra rent bokyllor med mera. 

28 Jan 2020