Behöver du skoinlägg?

Om det är så att du har smärtor i din fot eller fötter, att det gör ont i fotvalven eller att du har andra besvär med dina fötter, då kan det vara så att du behöver skoinlägg. Idag finns det ett brett utbud av olika sorters fotinlägg och skoinlägg. Du kan hitta en hel del olika på https://footio.se/. Alla olika sorters skoinlägg har olika syften. En del är till för att lindra smärta, andra för att avlasta foten och en del i medicinskt syfte.

För att du ska veta vad för skoinlägg det är du behöver, så är det först bra att fastställa varför du har ont i fötterna. 

Bland vanliga orsaker till ont i foten finns hallux valgus, hälsporre, hammartå, Mortons Neurom, hälseneinflammation med mera. Det kan även ha sin orsak i att du har nedsjunkna fotvalv, vilket leder till ont i hålfoten, och fotvalvet. Ytterligare orsaker till värk, smärta och besvär kan vara att du drabbats av en skada, en sjukdom, eller har en inflammation eller infektion i foten. En orsak till ont i fot kan vara att du bär fel sorters skor och då kan det vara läge att byta skor eller satsa på ett skoinlägg.

Skoinlägg kan din lindra smärta

Du kan på egen hand, eller efter kontakt med en läkare satsa på att skaffa dig rätt sorts skoinlägg, för att lindra dina smärtor. Idag finns det som sagt många varianter som kallas fotinlägg, hålfotsinlägg, hälkopp, fotbäddar och fotortos och så vidare. 

Skoinlägg kan användas för att stödja dina fötter, för att göra skorna mer bekväma eller för att få hjälp mot  insjunkna fotvalv.

Du kan kombinera dina hålfotsinlägg med andra skoinlägg, så att både häl, valv och trampdyna får avlastning. För att få rätt sorts inlägg är det dock som sagt bra att kontakta en läkare. Det finns även inlägg för medicinskt bruk att använda.

3 Aug 2022