Att ta hjälp av en psykolog

Jag har varit hos många psykologer genom åren och finner kontakt med en psykolog helt naturligt. Jag har därför svårt att förstå varför psykologhjälp är tabu hos en hel del. Jag antar att det ligger i en önskan att vara perfekt. Friskt. Stark. Hel. Lustigt, det där... ingen är ju perfekt.

Helande

Det finns bra och dåliga psykologer, precis som det gör i varje yrkeskår och jag har mött många sorter. För psykolog i Malmö är min rekommendation Younic, där jag har mottagit bästa terapin hittills. De utgår från en som individ på ett sätt jag inte upplevt annorstädes. Men det är ett sidospår.

I terapi har jag lärt känna mig själv och jag har fått verktyg att acceptera mig själv. Förhoppningsvis kommer jag en dag - genom terapi - att lära mig älska mig själv. Aldrig mår jag så bra som efter en lyckad terapisession. Det är som att konturerna blir skarpare och färgerna klarare. Som att få på sig glasögon för första gången när man levt i åratal med närsynthet utan att veta om det. Fast jag visste ju alltid om att jag inte mådde bra, så det var kanske en dålig liknelse.

Psykoterapins lovsång

Även människor som mår bra har att vinna på att göra en terapiresa. Det finns så mycket outforskat inom oss och vi får tillgång till fantastiska redskap för att hantera relationer genom terapi. Jag sjunger verkligen psykoterapins lovsång här, haha! Det är förstås bara för att jag genom den fått möjlighet att leva ett liv som är värt att leva; känna känslor som är sköna. Jag unnar alla det.

15 Sep 2017