Äkta frihet genom ett liv fritt från droger

Jävla knarkare, pundaridiot, fluddrare eller andra ord är kanske du är något du har fått höra från andra? Då är denna text till dig! Eller är du anhörig till någon som har levt med droger och alkohol som en del av sin vardag? Då är denna text även för dig. Att bli drogfri är inte lätt, det är faktiskt ett rent helvete. Det som krävs för att bli fri från ett missbruk är främst 2 saker.

  1. En insikt om att man är en missbrukare
  2. En vilja att bli fri från sitt missbruk

Har du kommit så här långt så är halva slaget vunnet. Sen börjar kampen mot drogerna. Att göra det på egen hand är mycket svårt, näst intill omöjligt. Det som krävs är att man hamnar i en miljö där man inte kan få tag i drogerna lika lätt. Då är ett behandlingshem för missbrukare ett bra hjälpmedel. Där får man det stöd man behöver för att bryta sig fri från missbruket och de verktyg man behöver för att hålla sig ren! 

Hur gör man för att få den hjälp man behöver?

Många med missbruksproblematik behöver pengar för att köpa droger. För att få pengar så begår man brott och i 99 fall av 100 så hamnar man till slut i fängelse. Där finns det goda möjligheter att starta ett nytt liv, om man vill, och kan få avsluta sitt straff med behandlingshem. Man kan också vända sig till den allmänna sjukvården för att få hjälp, eller gå via socialtjänsten i sin hemkommun. 

1 Sep 2018