Sjukt trist med sommarförkylning

Att drabbas av förkylning under sommaren är faktiskt inte så ovanligt, även om det förekommer oftare under andra årstider. Något jag kan tycka är jobbigt med dessa förkylningar på sommaren är att de sitter i så länge och vill inte släppa taget. Att vara täppt i näsan och hosta är inte så kul. Som tur finns ju nasoferm för nästäppan i alla fall. Sen finns det även ett gäng andra bra tips kring detta med att lindra och snabbt bli av med sommarförkylningen. Själv brukar jag utöver nasoferm även använda mig av echinacea, eller röd solhatt som det även heter. Det finns som sugtabletter, sprayer med mera. Annars är det bra med extra mycket C-vitamin. 

Andra bra tips

Under en förkylning är det även bra att äta mycket extra av Zink. Det är ett mineral som stärker immunförsvaret och flera studier visar att låga värden gör att man både lättare blir förkyld och tar längre tid på sig att tillfriskna. Det är även bra att öka sitt D-vitamin intag.

Att äta bra är även det ett tips. Även om det ibland känns svårt att tänka på att äta alls när man är sjuk så är det bra att se till att få i sig bra mat, äta varierat och inte äta en massa socker. Sen, sova, för sömn gör att man snabbare återhämtar sig när man är sjuk. 

Det är i alla fall mina tips kring sommarförkylning. Kanske du har ett med?

 

7 jun 2021